Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 1 de juny de 2023 | 08:50 |

Obertes les inscripcions per a les activitats del CAE de les festes de la Llum

Imatge CAE

Imatge CAE

2/2/2016

 

 

 

El CAE ha obert el període d’inscripcions per a les dues activitats que l’entitat organitza dins del programa de les festes de la Llum: el joc de ciutat La Plaga, que es farà el 13 de febrer, i el 8è Torneig de Carcassonne de la Llum que se celebrarà el 18 de febrer.Tal com ha fet en els darrers anys, el CAE ha tornat a programar dues activitats dins del programa de les festes de la Llum. La primera és el joc de ciutat La Plaga, que se celebrarà la tarda del dissabte, 13 de febrer, per diferents indrets del barri antic de Manresa.

 


El joc s’ambienta en l’episodi de pesta negra que va patir la ciutat l’any 1348. Els equips participants hauran d’utilitzar tot el seu enginy i les seves habilitats per superar diferents proves i obtenir els ingredients per poder elaborar el remei que permeti curar la malaltia. Finalment, cap a les 7 de la tarda i al mateix emplaçament de l’inici es comprovarà si entre tots els equips s’han aconseguit tots els ingredients amb la quantitat necessària.

 


La participació al joc s’ha de fer en equips d’entre 3 i 5 persones i és imprescindible fer la inscripció prèviament.

 


La segona activitat és el torneig de Carcassonne de la Llum, que enguany celebrarà la seva 8a edició. El torneig es farà el dijous, 18 de febrer, al Cafè del Taller (c/ Sobrerroca, 14, de Manresa).

 


A les 9 del vespre es confirmaran les inscripcions i es farà el sorteig de la 1a ronda de partides i a 2/4 de 10 del vespre s’iniciarà pròpiament la competició. La segona i tercera ronda es faran utilitzant el sistema suís de competició que afavoreix que els jugadors sempre juguin amb altres jugadors amb puntuacions similars.

 


Les partides es faran utilitzant el joc bàsic del Carcassonne amb diferents ampliacions creades pel Club del Joc del CAE que tenen com a finalitat complementar el joc original i ambientar-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa. En les tres rondes sempre s’utilitzaran les expansions “La Misteriosa Llum” i “El Bisbe Galzeran” més una expansió addicional diferent per a cada ronda: “El Rei Pere III” a la primera, “La Reina Sibil·la” a la segona i “La Pesta Negra” a la tercera. Aquestes dues darreres s’estrenaran en aquesta edició.

 


El torneig de Carcassonne de la Llum forma part dels torneigs classificatoris per al Campeonato estatal de Carcassonne que es farà a Madrid el mes de juny. Els tres primers classificats tindran plaça reservada.


En les dues activitats, la inscripció és gratuïta i s’ha de fer a través del web ww.cae.cat. El nombre de places és limitat i es cobriran per rigorós ordre d’inscripció.Aquestes activitats es varen incorporar per primera vegada al programa d’actes de la Llum l’any 2009, quan el CAE va ser l’entitat administradora de les Festes de la Llum. Des de llavors, el Torneig de Carcassonne de la Llum s’ha celebrat ininterrompudament, mentre que el Joc de Ciutat de la Llum no es va tornar a programar fins l’any 2014. Enguany, doncs, celebrarà la seva quarta edició.Per dur a terme aquestes dues activitats el CAE compta amb la col·laboració de La Disfressa, Xàldiga. Taller de Festes, la Holly Family, el Cafè del Taller i Devir –l’empresa editora de Carcassonne- i el suport de l’Ajuntament de Manresa.