Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 30 de maig de 2023 | 17:45 |

L’Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu i el CAE impulsen un programa de formació per a les entitats

Imatge CAE

28/3/2023

 

Les tres entitats han sumat esforços per poder oferir un programa formatiu adreçat a les associacions amb l’objectiu de millorar aspectes organitzatius, de gestió i de comunicació

 

L’Ajuntament de Manresa, el CAE i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central s’han coordinat per oferir una programació formativa adreçada a les associacions que es durà a terme a Manresa aquest 2023. El programa inclou 8 accions formatives sobre diverses temàtiques i en diferents formats.D’una banda, hi ha 4 càpsules formatives sobre diferents temàtiques específiques: El Certificat Digital, Fiscalitat bàsica per a associacions, Estratègies i eines per facilitar els relleus a les entitats i la Justificació de subvencions. Es tracta d’unes càpsules amb un enfocament molt pràctic, de 2 hores de durada cadascuna, i amb inscripció gratuïta.Per altra banda, hi ha un curs de Gestió Integral de Petites Associacions, amb una durada total de 20 hores en modalitat en línia, que combina 4 videosessions a través de la plataforma Zoom i treball individual de l’alumne a través de la plataforma Moodle. També hi ha un taller sobre Com fer la memòria anual de l’entitat, amb una durada de 4 hores i, finalment, dos cursos sobre aspectes més competencials: Comunicació i assertivitat en el voluntariat i Tècniques per a la dinamització del treball en equip, amb 8 hores cadascun. Aquestes quatre accions formen part del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya que impulsa el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i tenen una quota d’inscripció que va dels 5 als 20 euros.La primera càpsula -El Certificat digital a les entitats- es farà el 20 d’abril, de 18h a 20h, als locals del CAE -Plaça del Milcentenari, s/n de Manresa- i a partir d’aquí s’aniran duent a terme la resta al llarg del 2023. La programació completa, els horaris, els continguts dels cursos i l’accés al formulari d’inscripció es poden trobar a través d'aquest enllaçComplementant aquesta programació formativa, les associacions també podran gaudir d’un servei d’assessorament associatiu gratuït en el marc de les actuacions que impulsa l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Aquest servei ofereix assessorament individualitzat davant consultes de tipus legal o organitzatiu i, si és necessari, acompanyaments en diversos processos associatius (creació i registre d’una associació, dissolució, modificació d’estatuts...). Per accedir-hi cal sol·licitar-ho a través del mail cae@cae.catAquesta oferta formativa i de suport a les associacions s’ha pogut estructurar a partir de la suma d’interessos, esforços i recursos entre l’Ajuntament de Manresa, el CAE i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. D’una banda, l’Ajuntament de Manresa ha aportat recursos econòmics perquè les entitats de la ciutat puguin incorporar coneixements i recursos que els permetin millorar el seu funcionament i la seva gestió.

 

Per la seva part, el CAE, com a escola de formació de voluntariat reconeguda per la Direcció general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, ha aportat algunes de les accions formatives que té reconegudes i que va sol·licitar d’impartir aquest any. I, finalment, l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, a través de la seva tasca de promoció i de reforç de l’economia social, que permet desenvolupar les accions d’assessorament adreçades a les associacions, un servei del qual fins fa poc, només se’n podien beneficiar les cooperatives.