Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 21 de gener de 2022 | 16:25 |

Llançament d'espardenya: un rècord per superar

Imatge CAE

6/9/2016

 

 

En el marc de la Setmana de Jocs al Carrer se celebrarà una nova edició del campionat de Manresa de llançament d’espardenya. Serà la 7a edició, i es farà el dijous, 8 de setembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, a la plana de l’Om. Hi haurà dues categories: menors i majors de 12 anys. Les inscripcions es podran fer el mateix dia, entre les 2/4 de 6 i les 6 de tarda, a la Plana de l’Om.

 

Aquest any, el campionat té un al•licient afegit: hi ha un rècord en joc. A l’edició del 2015 es varen mesurar tots els llançaments fets durant el campionat. Al final, va ser l’Anna Caballero va ser qui va fer el llançament més llarg, amb una distància d’11,80 mts. D’aquesta manera va establir el primer rècord d’aquesta competició, un rècord que pot ser superat aquest any.


El llançament d’espardenya és un joc tradicional que varia força d'un lloc a un altre. L'objectiu és sempre llançar una espardenya el més lluny possible. No podem determinar el seu lloc d’origen, però generalment se sol trobar en ambients rurals i de muntanya –en aquest cas com a joc de pastors-. Hi ha diferents maneres de fer el llançament: com qui llença una fletxa, amb el peu, o per entremig de les cames i per sobre del cul, l’esquena i el cap. Aquesta darrera modalitat és la que sol ser més habitual i la que s’utilitza a Manresa. A més a més és la que comporta més dificultat i, també, més rialles.