Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 2 de desembre de 2023 | 12:18 |

La 21a edició de la Setmana de Jocs al Carrer incorpora una zona de jocs mil·lenaris a l’Espai Manresa 1522

Imatge CAE

19/7/2023

 

• Del 29 d’agost al 2 de setembre, la Setmana de Jocs al Carrer tornarà a omplir places del centre històric de Manresa amb una àmplia oferta de jocs i activitats lúdiques

• Enguany, la darrera Nit de Jocs, que se celebrarà a la Plaça Major, s’allargarà fins a les 02.00h en comptes de les 00.30h
Arriba la 21a edició de la Setmana de Jocs al Carrer a Manresa (SJCM), un dels esdeveniments més consolidats i que gaudeix de més afluència de participants en l’àmbit de l’oci i el lleure del Bages. Enguany, se celebrarà des del 29 d’agost fins al 2 de setembre per les places i els carrers del Centre Històric de la ciutat amb una gran oferta de jocs, activitats lúdiques i entitats especialitzades.

La consolidació de l’avançament del curs escolar ha condicionat de nou les dates de la SJCM’23 que enguany tornaran a donar continuïtat als actes de la Festa Major de Manresa. Com a la passada edició, l’esdeveniment comptarà amb un total de vuit espais de joc, set dels quals es materialitzaran en horari de tarda i el restant a la nit (Nits de Joc).

A propòsit de les zones habilitades per a la SJCM, aquest any destaca com a novetat la incorporació de l’Espai Manresa 1522, un espai dedicat a jocs de taula mil·lenaris i centenaris en què cada dia es durà a terme la presentació i la descripció d’un joc diferent per part de quatre persones expertes.

Pel que fa a les activitats de les Nits de Joc (+14 anys), enguany hi haurà una nit extra i, de fet, durant l’última data (dissabte 2 de setembre) l’horari de joc s’allargarà fins a les 02.00h, en comptes de l’horari normal que va des de les 22.00h fins a les 00.30h.


ACTE INAUGURAL: “Colors de Monstre” amb Tombs CreatiusEl tret de sortida es durà a terme a la Plaça de Sant Domènec el dimarts 29 d’agost de 17.30h a 20.30h a càrrec de la companyia Tombs Creatius amb la seva instal·lació de jocs “Colors de Monstre”. L’activitat consisteix en una escampada de jocs de fusta que combinen l’artesania i el món oníric amb les activitats lúdiques, formant així un gran mosaic i una ambientació visual excitant i expressiva. En aquest sentit, la companyia reivindica el joc en l’espai públic per crear experiències col·lectives amb la finalitat de “convertir a tothom en infants”.

Amb relació als jocs a les places, la Plana de l’Om acollirà Jocs d’Habilitat; la Plaça de Sant Domènec comptarà amb Jocs de Taula de tota mena; la Plaça Major amb Jocs Infantils d’1-5 anys; a la Plaça del Mercat de Puigmercadal s’hi trobaran Jocs Populars i Tradicionals; la Plaça Europa acollirà Jocs per Aire, Malabars i Equilibris; mentre que la Placeta de la Mel comptarà amb el Joc Simbòlic. Totes les activitats lúdiques es duran a terme des de les 17.30h fins a les 20.30h.


Resol l’enigmaDe la mateixa manera que en l’edició de l’any passat, es produirà l’activitat “Resol l’enigma” en què es pretén involucrar a tothom qui vulgui en la resolució d’un misteri en forma de gimcana per tots els carrers i places del Centre Històric. Aquelles persones que vulguin participar-hi hauran de seguir el perfil d’Instagram de @caemanresa i enviar una fotografia de l’enigma resolt per missatge privat al perfil del CAE. Tothom qui encerti la resposta entrarà en un sorteig de jocs de taula.

La programació completa es pot trobar al web www.jocsalcarrermanresa.cat i al web del CAE www.cae.cat. També se’n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- al compte @caemanresa o amb l’etiqueta #JocsAlCarrerManresa2023.

La Setmana de Jocs al Carrer es tracta d’un esdeveniment organitzat pel CAE i enguany hi col·laboren la Fundació La Xarranca, Devir, Fundació Ampans, Ludoteca Ludugurs – Creu Roja Manresa, La Crica, Cooperativa Abacus, LAB 0_6 de la UManresa, el Programa d’Inserció Laboral 6-21 (PIL Bages), Manresa Turisme, Escacs Catalonia Club Joviat, Grup de Bridge Manresa i, a títol individual Dominique Dumeste, Òscar Garcia, Jean Philippe Roy, Dominique Dumeste, Lluís Pinyot i Mateu Comellas. La Setmana de jocs al Carrer rep el suport de l’Ajuntament de Manresa i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.