Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 18 de gener de 2022 | 15:07 |

La 14a Setmana de Jocs al Carrer del CAE suma

Imatge CAE

31/8/2016

 


Del 5 al 9 de setembre els jocs tornaran a ocupar carrers i places del Nucli Antic de Manresa. La Setmana de Jocs al Carrer que organitza el CAE aquest any comptarà amb nous espais, noves activitats i segueix sumant entitats i persones col·laboradores.Aquest any es podrà descansar després de la Festa Major de Manresa, ja que fins el dia 5 de setembre els jocs no passaran a ocupar carrers i places del nucli antic de Manresa. La 14a edició de la Setmana de Jocs al Carrer que organitza el CAE se celebrarà del 5 al 9 de setembre, deixant una setmana entre el final de la Festa Major i l'inici del festival de jocs.


La Setmana de Jocs al Carrer també canvia d’estructura respecte de les darreres edicions i enlloc de començar amb una tarda inaugural a una única plaça, aquest any engegarà amb 6 places de joc simultànies -que estaran en funcionament del 5 al 8 de setembre, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda- i amb les Nits de Joc a la Plaça Major -els mateixos dies, de les 10 fins 2/4 d’1 de la nit-. La setmana finalitzarà el 9 de setembre amb una activitat de cloenda a la plaça de Sant Domènec amb l’objectiu de sumar el màxim de partides possibles amb els jocs de tota la vida: parxís, oca, escacs...

 


Altres novetats a destacar són la incorporació de la nova plaça situada entre el carrer de la Mel i el carrer Urgell –que acollirà els jocs tradicionals, una exposició de jocs i una presentació de vivències de joc amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i l’ampliació de l’estructura organitzativa de la Setmana de Jocs amb noves persones, col·lectius i entitats.

 


La Setmana de Jocs al Carrer segueix tenint com a objectius els que ja es va marcar en la primera edició, l’any 2003: animar a tothom a jugar, sense que importi l’edat; donar a conèixer i dignificar el joc com a un instrument educatiu, com a un element cultural i com una alternativa d’oci i, finalment, reivindicar temps i espais per al joc, sobretot en els espais públics –carrers i places-.La Setmana de Jocs al Carrer està organitzada pel CAE i té el suport econòmic de l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família. Compta amb la col·laboració d’Abacus, l’Associació Campi qui Jugui, ButtonMaker, el Casal de Joves La Kampana, Cims Barcelona, Conservatori Municipal de Música, Devir, Dominique Dumeste (Ludambule), la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, FotoArt Manresa, la Fundació Ampans, la Fundació La Xarranca, IES Guillem Catà i Mateu Comellas.
Podeu trobar la programació completa de la setman en aquest enllaç.