Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 21 de gener de 2022 | 16:15 |

Finalitza l'edició més reeixida de la Setmana de Jocs al Carrer

Imatge CAE

10/9/2016

 

 


El divendres 9 de setembre, a ¼ de 9 del vespre, a la plaça Sant Domènec, s’enderrocava una torra construïda amb més de 250 peces de Kapla. La torra s’havia construït al llarg de la tarda per totes les persones participants a l’activitat de cloenda de la setmana. Una cloenda on els jocs de taula clàssics –parxís, oca, domino, cartes, escacs, dames, daus...- varen ser els jocs protagonistes. Cada partida feta donava dret a incorporar una peça a la torra.

 


Aquest enderrocament marcava el punt i final de la 14a Setmana de Jocs al Carrer, segurament l'edició que ha estat més reeixida d’aquest festival de jocs. El bon temps, un nombrós i molt motivat equip de dinamitzadors i dinamitzadores –prop de 50 persones-, la incorporació de noves entitats col·laboradores –la FAV de Manresa i Foto Art-, les novetats introduïdes –la nova plaça al c/ Mel i Urgell i noves activitats- i tot el bagatge organitzatiu que el CAE ha anat adquirint durant tots aquests anys, han estat les claus que han afavorit l’èxit de l’activitat.

 


Un èxit que s’ha vist acompanyat amb una molt alta participació, segurament la més alta de tota la trajectòria del festival. Les places de Sant Domènec, Major i la Plana de l’Om són les que han concentrat un major nombre de participants. Per la seva banda, les altres tres places –Música, Icària i c/ Mel-Urgell- no han parat d’acollir persones també disposades a jugar. Una gimcana consistent en superar 6 reptes, un a cada plaça, amb un sorteig final de jocs afavoria la circulació entre totes les places.

 

 

També a les nits de jocs de la plaça Major la participació ha estat molt alta, superant amb escreix les 100 persones les tres primeres nits i enfilant-se cap a les 200 persones la nit del dijous.

 


Durant els propers dies, els equips dinamitzadors de cada plaça i l’equip coordinador farà la valoració definitiva de l’activitat.

 

 

La Setmana de Jocs al Carrer està organitzada pel CAE des de l'any 2003 i té el suport econòmic de l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. En aquesta edició ha comptat amb la col·laboració d’Abacus, l’Associació Campi qui Jugui, ButtonMaker, el Casal de Joves La Kampana, Cims Barcelona, el Conservatori Municipal de Música, Devir, Dominique Dumeste (Ludambule), la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Foto Art Manresa, la Fundació Ampans, la Fundació La Xarranca, l’IES Guillem Catà i d’en Mateu Comellas.

 

 


Accés a tota la informació de la 14a Setmana de Jocs al Carrer