Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 18 de gener de 2022 | 15:06 |

Els jocs guanyen la partida a la pluja

Imatge CAE

6/9/2015

 

 

El temps inestable ha marcat d’una manera molt important el desenvolupament de la 13a edició de la Setmana de Jocs al Carrer que organitza el CAE. A excepció del primer i el darrer dia, la pluja ha fet acte de presència en algun moment o altra de la Setmana i això ha obligat als equips de dinamitzadors de les diferents places a fer un gran treball de muntatge, desmuntatge, protecció de jocs, etc...

 


Tot i així, la Setmana de Jocs s’ha pogut dur a terme en la seva totalitat i els jocs han tornat a omplir carrers i places del Barri Antic de Manresa. A les places habituals –Sant Domènec amb jocs de taula, Major amb jocs infantils, Plana de l’Om amb jocs de construcció i Plaça de la Música amb jocs d’habilitat- s’hi ha sumat la Plaça Icària –amb tennis taula- i la Plaça Montserrat –amb jocs tradicionals catalans i italians-. A més a més, les nits de joc de la Plaça Major han aplegat diàriament prop de 150 persones, joves i adults, jugant a jocs de taula fins ben passada la mitjanit.

 


La 13a edició de la Setmana ha esdevingut més internacional que mai. D’una banda, amb la presència de 10 joves voluntaris italians participants al projecte Fem Tec Europa que ha impulsat la Diputació de Barcelona i en el que hi ha participat l’Associazione Giochi Antichi de Verona, el CAE i l’Ajuntament de Manresa. Coordinadament amb un grup de 10 joves manresans, aquest projecte ha permès de gaudir d’una selecció de jocs tradicionals catalans i italians com ara l’scianco, el soni, el penaccio, la palina, el llançament d’espardenya, els patacons, etc. Aquesta experiència es repetirà al festiva Tocatí de Verona que se celebrarà del 17 al 20 de setembre. I d’altra banda amb la participació de dues entitats de joc franceses: Ludambule i Ludobrousse. Cal destacar que Ludambule ha participat per 10a vegada consecutiva a la Setmana de Jocs al Carrer.

 


A més a més dels animadors i d'aquests col·laboradors francesos i italians, els equips dinamitzadors de les places també incorporaven persones d’Ampans –en el que ha estat el 5è any de col·laboració conjunta-, d’alumnes del CF de Tècnic d’Educació Infantil i de voluntaris i voluntàries, fins a arribar a un nombre aproximat de 80 dinamitzadors i dinamitzadores.

 


També cal destacar la realització del 6è Campionat de Llançament d’Espardenya, amb 36 participants, i que van guanyar Tània Torras (categoria -12 anys) i Anna Caballero (majors de 12 anys).

 


Un any més el CAE ha demostrat que els jocs gaudeixen de molt bona salut a Manresa. L’inici de les Nits de Jocs al Cafè del Taller (el 17 de setembre, de 2/4 de 10 fins passada la mitjanit) permetrà mantenir durant tot l’any un espai de trobada per als joves i adults incondicionals dels jocs de taula i, també, per a aquells que s’hi volen iniciar.