Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dilluns, 18 d'octubre de 2021 | 09:05 |

El Servei d'Informació Juvenil reactiva les activitats presencials amb joves als instituts

Imatge CAE

15/9/2021

 

• El Servei d’Informació Juvenil de l’Oficina Jove del Bages ofereix activitats de tutoria, el Punt al pati, cartelleres, els corresponsals i les activitats de tutoria.
• Les activitats es desenvolupen dins del marc del PIDCES (Pla Jove de la Diputació de Barcelona); un projecte per a desenvolupar un servei d’informació juvenil dins dels instituts durant l’horari lectiu.

 

El Servei d’Informació Juvenil de l’Oficina Jove del Bages ha reiniciat les activitats dins dels instituts durant l’horari lectiu aprofitant l’entrada del nou curs, adaptant-se a les restriccions de seguretat per la pandèmia. Els serveis i activitats que s’ofereixen són: el Punt al Pati, cartelleres, corresponsals i activitats de tutoria.

El Punt el Pati és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’oficina i acostar-lo als joves. Setmanalment s’actualitza la informació després del Punt al Pati amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació a la cartellera. El projecte corresponsals consisteix en el fet que els alumnes escollits com a corresponsals expliquin a la resta dels alumnes informacions i temes d’interès durant 10 minuts de l’hora de tutoria.

Coincidint amb la setmana d’inici del curs escolar, el Servei d’Informació Juvenil de l’Oficina Jove del Bages que gestionem des del CAE, han començat amb les activitats de tutoria. Es tracta d’un taller que s’anomena “Som els i les millors” que consisteix en unes dinàmiques de treball cooperatiu amb el grup classe per debatre i parlar de valors com el respecte, la paciència i el treball en equip. D’aquesta manera s’analitzen els punts forts i febles com a grup per a poder millorar i aplicar-ho a tots els aspectes de la vida, també en els estudis i a l’aula.


A Manresa, el PIDCES es va iniciar el curs 2006/2007 als centres d’ensenyament secundari públics de la ciutat. Amb el pas dels anys el programa ha anat evolucionant i s’ha incorporat dins el funcionament ordinari del Servei d’Informació Juvenil. Inclou quatre actuacions diferents: el Punt al pati, la cartellera, els corresponsals i les activitats de tutoria.
Des del curs 2014-2015 es van incorporar les accions d’aquest programa a centres de secundària concertats i privats de Manresa i actualment estem intervenint als 10 Instituts del municipi.

Més informació: http://www.manresajove.cat/web/article/10024-programa-pidces