Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 19 de maig de 2022 | 20:25 |

El CAE proposa aturar-se per jugar a la 16a Setmana de Jocs al Carrer

Imatge CAE

29/8/2018

 Del 3 al 7 de setembre la Setmana de Jocs al Carrer tornarà a ocupar el centre històric de Manresa amb una extensa oferta de jocs i activitats lúdiques tot convidant als manresans i manresanes a fer una aturada per jugar. La 16a edició de la Setmana de Jocs incorpora un canvi d’imatge, nous espais de joc i canvis organitzatius.
 


Del 3 al 7 de setembre, el CAE proposa als manresans i manresanes fer una aturada per jugar. Amb aquest plantejament el CAE ha organitzat i ha difós la 16a edició de la Setmana de Jocs al Carrer de Manresa. Per aquest motiu la Setmana de Jocs ha canviat d’imatge, i un senyal d’STOP associat al joc agafa el relleu del rei que fins a la 15a edició n’havia estat l’element gràfic identificatiu.


Enguany la Setmana de Jocs al Carrer es posarà en marxa amb una activitat inicial que es farà el dilluns, 3 de setembre, a la Plaça Sant Domènec, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda. Consistirà en una escampada de jocs (d’habilitat, de paciència, de sort, de punteria, de competició, de càlcul...) a càrrec de la Companyia Toc Toc Jocs. Aquesta activitat té la particularitat que tots els jocs estan fets a partir de portes de fusta reciclades.


El mateix dilluns també s’iniciaran les Nits de Joc, que s’allargaran fins el divendres, 7 de setembre. Es faran a la Plaça Major de les 10 fins a 2/4 d’1 de la nit. Aquesta activitat estarà dinamitzada pels membres del Club del Joc del CAE i les persones participants podran escollir entre més d’un centenar de jocs de taula. Per participar-hi és imprescindible tenir més de 14 anys. També hi podran participar infants menors, sempre que juguin amb els seus pares.


Del dimarts, 4, fins el divendres, 7 de setembre, hi haurà 8 espais que acolliran jocs en l’horari de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda. D’aquests espais, n’hi ha 6 que repeteixen respecte de l’any anterior -a la Plaça Major hi haurà jocs infantils; a la plaça Sant Domènec, jocs de taula; Kapla a la Plana de l’Om; jocs cooperatius i d’habilitat a la Plaça de la Música; jocs de construcció a la Plaça de la Mel i jocs de consola al Casal de Joves La Kampana- i se n’incorporen dos de nous: la plaça del mercat i el nou espai urbà del carrer Barreres. La plaça del Mercat de Puigmercadal acollirà un espai de joc simbòlic centrat en els aliments –amb parades d’aliments, cuines i altres activitats relacionades amb el menjar- i al nou espai del carrer Barreres s’hi podrà jugar a jocs populars i tradicionals.


Al llarg de la setmana també hi haurà dues activitats paral·leles als jocs: una gimcana d’enigmes i concurs fotogràfic a Instagram.


Enguany la Setmana de Jocs al Carrer arriba a la 16a edició i s’ha consolidat com una activitat de referència en el calendari festiu i lúdic de la ciutat. En tots aquests anys, la Setmana de Jocs al Carrer ha crescut i ha anat incorporant diferents elements que l’han transformat en una activitat de ciutat, transversal, educadora i d’inclusió i cohesió social.


Des del CAE es calcula que l’any passat, més de 5500 persones varen participar en aquesta activitat. La programació completa es pot trobar al web del CAE i també se’n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram, al compte @caemanresa o amb l’etiqueta #JocsAlCarrerManresa.


La Setmana de Jocs al Carrer està organitzada pel CAE i té el suport de l’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Xarranca.