Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 24 de setembre de 2023 | 20:17 |

El CAE presenta els resultats de ‘MUSIC IN’, una iniciativa de cohesió social a través de la música

Imatge CAE

7/7/2023

 

S’han dut a terme dues mobilitats internacionals per part de les 7 entitats promotores amb una vintena de joves professionals


Music In és un projecte Erasmus + que té com a objectiu el disseny d’una metodologia per intervenir amb joves a través de la música, l’art i la creativitat promovent la inclusió i la cohesió social

 

 

El passat dijous, 29 de juny, es va fer al Conservatorio de Música de San Javier (Múrcia) l’acte de presentació dels resultats del projecte europeu MUSIC IN, en el qual el CAE ha estat una de les 7 entitats participants.


Manuel Rocamora, en nom del Conservatorio de San Javier va ser l’encarregat de donar la benvinguda a les persones participants. Nasi Muncunill, director del CAE, va fer una breu presentació de les 7 entitats que han configurat la xarxa internacional, els objectius del projecte, les actuacions dutes a terme i els productes creats. Posteriorment, Paola Anselmi (Il Tempio di Apollo) va fer una explicació de la potencialitat de la música i l’expressió per treballar amb grups de joves amb una intencionalitat inclusiva i cohesionadora. I finalment, Lucia Martinez (Leitmotiv-Área) i Raúl Martí i Tania Marín (Conservatorio de San Javier) varen explicar les seves vivències personals durant les activitats del projecte. L’acte es va fer davant d’una cinquantena de persones i també va poder ser seguit a través d’una connexió en línia.


Music In és una iniciativa impulsada per l’Associazione culturale Il Tempio di Apollo (Itàlia) en el marc dels programes europeus Erasmus+, en la línia K2. A més a més d’aquesta entitat promotora i del CAE, també hi ha participat l’Osservatorio OCPG della Università degli Studi di Salerno (Itàlia), l’Associazione Nuova Orchestra Alessandro Scarlatti, de Nàpols, l’AMPA del Conservatorio de Música de San Javier (Múrcia), Leitmotiv-Área (Hellin, Albacete) i Solidaried'arte - Associação de Integração pela Arte e Cultura (Portugal).


El projecte s’ha dut a terme des del gener de 2021, amb l’objectiu de dissenyar una metodologia i propostes didàctiques concretes per intervenir amb col·lectius de joves a través de la música, l’art i la creativitat amb la finalitat de promoure l’educació, la inclusió i la cohesió. Al llarg de la iniciativa s’han fet dues mobilitats internacionals on hi han participat 18 joves procedents de les 7 entitats del projecte; dues trobades internacionals de coordinació i tres esdeveniments de difusió dels resultats -aquest fet a l’estat espanyol i dos més a Itàlia i Portugal-.També s’han creat tres productes intel·lectuals: una guia on es descriuen les bases teòriques i pràctiques de la metodologia elaborada, conjuntament amb les unitats didàctiques proposades; una guia que té com a finalitat descriure la realitat de la figura del dinamitzador juvenil als tres països i on es fan propostes per al possible reconeixement oficial dels aprenentatges derivats del projecte; i un web on es podrà accedir a tota la informació del projecte.

 

  • Accedeix a la pàgina del projecte MUSIC-IN a través d'aquest ENLLAÇ