Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 19 de maig de 2022 | 19:58 |

CAE i Xarranca s'acullen a un expedient de regulació d'ocupació

Imatge CAE

2/4/2020

 

La pandèmia del coronavirus ha fet estralls en el sector del lleure educatiu i sociocultural. El tancament de les escoles, primer, i el posterior confinament, ha obligat a moltes entitats, i entre elles el CAE i la Fundació La Xarranca a suspendre accions formatives, activitats, projectes i serveis, amb una important afectació als treballadors i treballadores que els venien executant.


Davant d’aquesta situació, des del CAE i la Xarranca ens hem vist obligats a aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a una part molt important dels treballadors i treballadores de les dues entitats. En el cas del CAE, aquesta mesura afecta a 4 persones (un 27% del total de la plantilla) i a la Xarranca l’afectació és de 127 persones (el 70% de la plantilla).


Aquesta ha estat la fórmula acordada per les diferents entitats i patronals del sector amb els sindicats, ja que és la que, ara per ara, ofereix les millors garanties possibles als treballadors i treballadores, que passen a cobrar de l’atur -sense requisits previs i sense afectar al possible atur que ja poguessin tenir generat- i, a més, mantenint les seves cotitzacions a la Seguretat Social. Per la seva banda, les entitats tenen l’obligació de cotitzar pels treballadors a la Seguretat Social, però es poden beneficiar d’una important bonificació de les quotes socials.


Cal dir que aquesta no ha estat una decisió gens fàcil i que, a més, s’ha hagut de prendre en un escenari de forta incertesa i de canvis normatius constants, d’un dia per un altre. Estem convençuts, però, que d’aquesta situació excepcional en sortirem ben aviat i que podrem recuperar la normalitat en totes les nostres activitats, formacions, projectes i serveis.