Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 18 de gener de 2022 | 14:55 |

CAE i Xarranca posen en marxa els seus casals d'estiu

Imatge CAE

26/6/2020

 


Aquest dilluns el CAE i La Xarranca posen en marxa els diversos casals que han organitzat per a aquest estiu. Es tracta d’una campanya atípica en que l’organització dels casals està molt condicionada per la crisi de la Covid19 .
 


Aquest dilluns, 29 de juny, es dona el tret de sortida de la campanya d’activitats d’estiu que organitzen el CAE i la Fundació La Xarranca. D’una banda es faran 6 casals per a infants de 3 a 12 anys a Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Castellbell i el Vilar Per altra banda es repeteixen les activitats Òrbita Jove (Manresa) i Pack Jove (Vacarisses) adreçades a adolescents d’entre 13 i 17 anys. En total, la participació estimada se situa al voltant d’unes 250 places cada setmana.Als casals d’estiu infantils, els participants es convertiran en pirates d’aigua dolça i cada setmana s’endinsaran en una aventura fantàstica: a la illa dels unicorns, a la recerca del tresor de les emocions, buscant en nord, visitant als corsaris... En les activitats per als adolescents es prioritzaran les activitats relacionals, de natura i de descoberta de l’entorn i aquelles propostes autogestionades.Les activitats es desenvoluparan en format setmanal durant tot el mes de juliol. A nivell organitzatiu els casals s’han dissenyat i s’executaran tenint en compte totes les directrius establertes per Procicat i la Direcció General de Joventut. Es formaran grups estables de convivència de 10 infants amb un monitor/a, hi haurà mesures de repartiment i distanciament dels grups en els equipaments on es duguin a terme, s’aplicaran mesures higièniques i de prevenció, s’intentaran evitar aglomeracions a les entrades i sortides, les famílies hauran de responsabilitzar-se que els infants no han tingut símptomes ni han estat en contacte amb persones malaltes o amb símptomes de covid19, els monitors s’hauran format en matèria de prevenció sanitària i s’adaptaran les activitats per a que aportin el màxim potencial lúdic i educatiu i, al mateix temps, afavoreixin el manteniment de les distàncies mínimes de seguretat.

 


Tota la informació i la programació dels casals es pot trobar al web del CAE www.cae.cat. Els casals es faran fins a finals de juliol i en algunes de les activitats encara es permeten les inscripcions a partir del 2n torn.
 

 


Un estiu atípic


Es preveu que aquest estiu serà força atípic pel que fa a les activitats de lleure, molt condicionat per la crisi de la covid 19. A nivell general, la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia, els més de tres mesos de confinament conjunt dels infants i les seves famílies, la crisi econòmica generada i les pors i temors al voltant de la malaltia i dels riscos de contagi han desanimat a moltes famílies a inscriure els seus fills i filles als casals.

 


Aquests factors generals s’han vist agreujats per l’alarmisme provocat per alguns requisits organitzatius força estrictes que en algun moment es varen proposar per a les activitats de lleure -obligació estricta del compliment de distàncies de seguretat, prohibició de la utilització compartida de joguines i materials, pla de neteja i desinfeccions, controls sanitaris a les entrades...- i per la manca de concreció de les mesures que el govern de la Generalitat va anunciar per afavorir un estiu amb el màxim nombre d’activitats de lleure -beques per a les famílies, subvencions per a les entitats per compensar els increments de costos de les activitats i ajuts per a la contractació de personal de suport.El resultat final ha estat, en alguns casos, la no realització de les activitats habituals i, en altres casos, una participació força més baixa respecte a les activitats de lleure d’estius anteriors.