Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 19 de maig de 2022 | 20:44 |

8 places de joc i una plaça nocturna

Imatge CAE

Imatge CAE

26/8/2018

 

 

L’activitat central de la setmana de jocs al carrer són les places i els espais de joc. Aquestes activitats es duran a terme del 4 al 7 de setembre, en horari de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda. En aquesta edició hi haurà 8 espais –un més que l’edició del 2017- cadascun especialitzat en una tipologia de jocs.


Plaça Sant Domènec. Porta d’entrada majoritària a la setmana de jocs. Conté un ventall molt ampli d’activitats, amb jocs de tauler, jocs d’enginy, jocs gegants, jocs de recorregut, etc.

Plaça Major. Plaça que acollirà per vuitè any consecutiu els jocs per als més menuts –fins a 5 anys-. A la plaça s’hi podran trobar jocs de construcció, joc simbòlic, jocs de tauler específics per a aquestes edats, un espai específic per a no caminants, etc. Enguany s’hi sumarà el Lab sobre rodes, una furgoneta equipada amb material d’exploració específic per a infants de fins a 3 anys.

Plana de l’Om. Plaça que recupera el seu joc original: el Kapla -petits llistons de fusta que permeten deixar anar la imaginació, tant d’infants com d’adults, per assolir petites o grans construccions-. Hi haurà una zona de joc lliure i un espai exclusiu per a elaborar una construcció col·laborativa cada dia.

Plaça de la Mel. Plaça dedicada als jocs de construcció, tant per grans com per petits. Acollirà alguns dels jocs que fins ara hi havia a la Plana i d’altres de nous. La dinamització de la plaça l’assumeix l’equip d’educadores de la Ludoteca Ludugurus.

Plaça de la Música.  Entre el Casal de Joves la Kampana i el Conservatori de Música. S’hi podran trobar i practicar tot un seguit de jocs d’habilitat –maxi-frizer, hoquei de taula, sjoelback...- i de cooperació. Jocs que generalment triomfen entre el públic adolescent.

Casal de Joves La Kampana. Enguany s’ha ubicat l’activitat a l’interior de l’equipament, amb jocs de consola –play station, wii... Activitat adreçada a majors de 14 anys i organitzada i dinamitzada des de l’equip tècnic i de dinamització del Casal de Joves La Kampana.

Plaça del Mercat de Puigmercadal. Novetat del 2018. Una plaça dedicada al joc simbòlic relacionat amb els aliments. Hi haurà un espai de joc simbòlic, amb botigues, cuines, taules, cadires, menjars... i un espai amb activitats manipulatives amb diferents tipus d’aliments.

Espai carrer Barreres. Novetat del 2018. Un any més la Setmana de Jocs al Carrer incorpora un dels nous espais que van apareixent a la ciutat. Aquest espai estarà dedicat als jocs populars i tradicionals i comptarà amb les baldufes del Mateu Comellas.La plaça Major: un espai nocturn de jocs de taula per a joves i adults

De 10 a 2/4 d’1 de la nit, la Plaça Major es converteix en un espai de joc a la fresca, on es podrà fer una partida d’algun joc de taula tot prenent un refresc. Aquesta activitat s’adreça específicament a majors de 14 anys, tot i que també es possible la participació de nois i noies menors d’aquesta edat, sempre que vagin acompanyats i juguin amb els seus pares i mares.

A la plaça Major hi haurà una selecció d’un centenar de jocs de tauler i jocs de cartes. Els membres del Club del Joc del CAE dinamitzaran la plaça i aconsellaran als participants a l’hora de fer la tria de jocs. En cas que el joc escollit no es conegui, s’encarregaran d’ensenyar-lo.

A les darreres edicions la participació en aquestes Nits de Joc ha superat àmpliament el centenar de persones cada nit.