Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 1 de juny de 2023 | 08:05 |

5è campionat de Manresa de Llançament d'espardenya

Imatge CAE

27/8/2014

 

 

Va començar com una activitat puntual, però amb els anys s’ha anat consolidant dins la programació de la setmana de jocs al carrer: és el campionat de llançament d’espardenya, que aquest any arriba a la cinquena edició i recupera la seva ubicació habitual: La Plana de l’Om.


El llançament d’espardenya és un joc tradicional que varia força d'un lloc a un altre. L'objectiu és sempre llançar una espardenya el més lluny possible. No podem determinar el seu lloc d’origen, però generalment se sol trobar en ambients rurals i de muntanya –en aquest cas com a joc de pastors-. Hi ha diferents maneres de fer el llançament: com qui llença una fletxa, amb el peu, o per entremig de les cames i per sobre del cul, l’esquena i el cap. Aquesta darrera modalitat és la que sol ser més habitual i la que s’utilitza a Manresa. A més a més és la que comporta més dificultat i, també, més rialles.


El campionat de llançament d’espardenya es farà el dissabte, 6 de setembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la plana de l’Om. Hi haurà dues categories: menors i majors de 12 anys.

 

 

Tota la informació de la 12 Setmana de Jocs al Carrer