Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 2 de desembre de 2023 | 13:36 |

Setmana de jocs al carrer

 

Durant gairebé una setmana, els jocs esdevenen els autèntics protagonistes a diferents carrers i places del nucli antic de Manresa. Jocs per a tothom: nens i nenes, adolescents, joves, adults i gent gran. I jocs de tot tipus: d’habilitat, de tauler, de diferents indrets del món, tradicionals, d’enginy, de cucanya, de cartes, etc. Les activitats es desenvolupen en horari de tarda, amb propostes per a tothom i, també, en horari de nit, amb activitats adreçades exclusivament a joves i adults. Un equip de monitors/es i de voluntaris i voluntàries dinamitza les activitats i convida a la gent a jugar, tot ensenyant-los aquells jocs que desconeixen. Totes les activitats són gratuïtes sense cap tipus de condicionant per participar-hi.

La 1a edició de la Setmana de Jocs al Carrer es va fer l'any 2003. Inicialment va néixer com a una activitat de lleure adreçada als infants de Manresa, però després de 12 edicions ha anat evolucionat tot incorporant diferents elements que l’han anat transformant en una activitat ciutadana, de caire cívic, educador i de cohesió i inclusió social.

La Setmana de Jocs al Carrer està plenament consolidada dins el calendari festiu de Manresa, un cop acabada la Festa Major i abans de la Diada i de l’inici del curs escolar. La participació en les darreres edicions s’ha estimat al voltant de les 5.000 persones.


 

  Vídeo edició 2015

 

 

 

Jocs a les places per a totes les edats

 

La programació de la Setmana de Jocs al Carrer pot variar d'una edició a una altra, però generalment hi podreu trobar:

 
 

Jocs a les places

Diferents places del centre de Manresa s'omplen de jocs: la plaça Sant Domènec, la Plana de l'Om, la Plaça Major, la Plaça de la Música, la plaça Icària...  Cadascuna d'elles està especialitzada en una tipologia diferent de joc: de taula, infnatils, tradicionals, d'habilitat...

 

 

Nits de joc

Les nits es converteixen en l'espai per a joves i adults. Jocs de taula a l'aire lliure dinamitzats pels membres del Club del Joc. Una oportunitat per engrescar a nous públics a jugar.

Nits de joc: jocs de taula per a adults

 


Gimcanes 

 

Tenen com a finalitat afavorir la circulació entre les diferents places. Gimcanes als aparadors dels comerços i botigues, gimcanes de resolució d’enigmes... són algunes de les activitats que s’han fet.

 


Campionat de llançament d'espardenya

L'any 2010 es va introduir el Campionat de Manresa de Llançament d'Espardenya a la Setmana de Jocs al Carrer. A hores d'ara ja és una activitat plenament consolidada i àmploiament esperada.

 

 

Escampades de joc

 

Campionat de llançament d'espardenya

En funció del calendari, la Setmana de Jocs es posa en marxa amb una activitat inaugural, a càrrec d’una companyia de jocs: Tombs Creatius, Festa i Fusta, l’Obrador Lúdic...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

Edicions

.