Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 3 de desembre de 2022 | 19:33 |

Unes vacances ben merescudes

 
Tanquem per vacances. Aquest any, més que mai, són ben merescudes, perquè  per al CAE, La Xarranca i totes les persones que hi estem implicades, aquests darrers 5 mesos han estat molt durs i ens han situat en un escenari que mai hauríem imaginat.

 


El confinament i el tancament de les escoles al 13 de març va suposar una aturada pràcticament total de la nostra activitat: els monitors i monitores de les escoles, els dinamitzadors juvenils, els cursos i les activitats formatives, el Tast de Jocs -que ja estava completament muntat perquè s’havia de celebrar aquell mateix cap de setmana- i altres activitats... D’avui per demà, un nombre molt important dels treballadors i treballadores d’intervenció directa varen deixar de tenir activitat i es varen veure abocats a un expedient de regulació temporal d’ocupació que s’allargaria fins al final del curs escolar.Entremig, les poques persones que vàrem quedar en actiu, vàrem haver de reinventar la nostra activitat i la manera de fer-la: dinamitzadors juvenils fent les seves intervencions des de les xarxes socials, reformulació de les activitats formatives per adaptar-les a formació en línia, replantejament tota l’organització de l’entitat i implantant el teletreball, organització dels casals d’estiu garantint les mesures de prevenció establertes per l’administració...I tot plegat en el marc d’una gran incertesa: legal, laboral, econòmica, de futur... Un marc que ha generat un fort desgast emocional, i que ha exigit a cada persona de l’entitat, donar el millor d’un mateix.

 


Hem pres decisions. Segur que algunes han estat ben encertades. Però també sabem que en algunes haurem errat o no haurem pres la decisió més ben encertada. Segur que en algun moment no haurem comunicat correctament. Segur que haurem perdut algunes oportunitats. Però tot allò que hem fet i hem decidit ho hem fet amb la informació que teníem en aquell moment -moltes vegades insuficient- i amb el millor dels propòsits. Diuen que no s’equivoca qui no pren decisions.

 


En aquest context les persones han estat essencials, com sempre. I per això vull reconèixer i agrair la feina i el compromís de totes les persones que formen part del CAE i de La Xarranca: els membres de l’equip tècnic, els treballadors i treballadores d’intervenció directa a les escoles, als equipaments juvenils..., els socis i les sòcies, els formadors i formadores, les persones voluntàries... Totes elles han aportat i han sumat, fent possible haver superat l’embat social i econòmic d’aquesta pandèmia.

 


Marxem de vacances i marxem cansats, però marxem més forts. Com a persones, perquè hem descobert habilitats i capacitats que no coneixem o que teníem poc treballades, perquè hem superat dificultats enormes, perquè hem sobreviscut a aquest escenari d’incertesa... I com a organització, perquè hem reforçat l’equip, el sentiment de pertinença, perquè hem sabut remar tots en la mateixa direcció i compensar els ritmes i les intensitats, les febleses...

 


Quan tornem a finals d’agost, segur que tornarem a trobar aquest escenari d’incertesa. Tindrem una setmana de Jocs al Carrer completament diferent i un nou curs escolar que poc s’assemblarà als anteriors, haurem de reprendrem els nostres projectes juvenils en unes noves condicions i tirar endavant una programació formativa condicionada per l’evolució de la malaltia. Però ho farem sabent molt més del que sabíem al març, convençuts que som capaços de fer aquesta feina i de fer-la amb qualitat i efectivitat.Marxem de vacances. Marxem cansats. Però tornarem amb energies renovades, més forts, més units i més convençuts que, d’aquesta, també ens en sortirem.Bon estiu.

 

Juliol 2020