Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 24 de setembre de 2023 | 18:26 |

Pressupostos participatius 2017. Pista Multiesportiva Milcentenari

 

 

 

 

 

 

El CAE ha presentat a la convocatòria de pressupsotos participatius 2017 de l’Ajuntament de Manresa un projecte consistent en la instal:lació d’una pista multiesportiva a la Plaça del Milcentenari que permeti potenciar un ús més social d’aquesta plaça.


Amb aquesta actuació es pretén crear una petita zona de lleure esportiu al centre de la ciutat tot combinant l’absència d’espais esportius i de lleure que hi ha en aquesta zona, l’existència de col·lectius que es veurien beneficiats amb l’existència d’aquest tipus d’instal·lacions i l’existència d’un gran espai que, en aquests moments, gairebé només té un ús d’aparcament.


Els nostres arguments són:

 

 

 • La Plaça del Milcentenari cada vegada és menys plaça i més aparcament. Fora de la utilització com a aparcament, només es fa servir tres dies a l’any amb altres usos: els dos dies de la Fira de l’Aixada i una matinal esportiva que hi organitza el CAE.

 

 • La Plaça del Milcentenari té un accés força difícil. Qualsevol altra proposta per dinamitzar la plaça (un parc, una zona de jocs infantils, etc.) es veurà fortament condicionada per les característiques de la plaça: està situada en una zona alta, amb problemes d’accessibilitat –tres dels quatre accessos tenen escales i en el quart es barreja l’accés motoritzat amb els vianants-, etc.

 

 • El centre de la ciutat no disposa d’espais per a usos lúdics i esportius d’adolescents i joves. I aquests desenvolupen les seves activitats en espais poc condicionats: futbol a la Plaça Europa, skate a la Plaça Sant Domènec...

 

 • La pista multiesportiva pot ser utilitzada per persones d’un ampli ventall d’edats: des d’infants, acompanyats pels seus pares i mares, passant per adolescents, joves, adults i, també, gent gran; en tots els casos ja sigui individualment o en grup.

 

 • A més a més, diferents col·lectius, entitats i equipaments de l’entorn se’n poden veure beneficiats: Associacions de Veïns del Barri Antic, del Passeig i Rodalies i Vic-Remei; Agrupament Cardenal Lluch i Espali Vic-Remei; Casal de Joves la Kampana; Casal-Ot; Joves Nucli Antic; Ateneu la Sèquia...
El projecte que es planteja dur a terme consisteix en la instal·lació d’una pista multiesportiva que permet la pràctica de diversos esports: fútbol, bàsquet i vòlei, etc... Aquesta pista té unes dimensions de 20 x 10 mts i s’ubicarà a l’espai reservat com a aparcament per a les nits dels caps de setmana, a la zona de la plaça situada per sobre de la Muralla del Carme i de la plaça Europa.

 


Les característiques tècniques de la pista escollida són:

 

 • Pista de 20mts de llargada per 10 mts d’amplada
 • Envoltada d’una tanca perimetral galvanitzada d’1 mt d’alçada excepte al darrera de les porteries i al lateral que dóna sobre la Muralla del Carme i de la plaça Europa, que serà de 3 mts d’alçada.
 • Porteries antivandàliques de futbol de 3 x 2mts amb xarxa metàl·lica
 • Taulers de bàsquet antivandàlics, amb cercles massissos i xarxa metàl·lica
 • Accés a la pista pel darrera de les porteries


També és previst complementar l’actual sistema d’enllumenat de la plaça amb la instal·lació de dos punts de llum de reforç que permeti la utilització de la pista en horari tarda-vespre durant el període tardor-hivern.
 

 


Si creieu que aquest projecte ha de millorar la ciutat i les oportunitats dels manresans i manresanes, voteu-nos.

 

 

 • Votacions fins el 14 de maig de 2017.
 • Total de vots obtinguts: 399. Aquest no ha estat cap dels 4 projectesmés votats i que han obtingut el finançament per poder-se dur a terme.

 

 

 

Si voleu més informació, podeu descarregar-vos el projecte complet presentat pel CAE.