Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 1 de juny de 2023 | 08:27 |

Joc de Ciutat de la Llum 2023. La Revolta de les Faves

Imatge CAEData: Dissabte 11 de febrer de 2023


Lloc: Carrers i places del Centre Històric de Manresa.


Punt d'inici i final (taula inscripcions): Plana de l'Om 


Hora inici: 16h


Finalització: 19h


Edat recomanada: infants de 8 a 13 anys (menors de 8 anys acompanyats per adults)


Inscripcions: màxim 20 equips de 3 a 5 participantsLa Revolta de les Faves, basat en els fets històrics que van transcórrer a Manresa durant el 1688 tracta el moviment reivindicatiu contundent que va dividir la capital del Bages en dos bàndols (Favets i Tremendos).

 

Els Favets (nobles, burgesos, menestrals) estaven d’acord que els Canonges cobressin el “delme”, una part dels beneficis de la collita. En canvi, els Tremendos estaven molt enfadats, perquè aquells diners eren seus, que prou que havien suat i treballat. Per aquest motiu van començar diversos enfrontaments, disputes i aldarulls entre els dos bàndols, i arran de tot aquest entrellat, els Tremendos van amagar faves a diferents indrets de la ciutat i Manresa va quedar-se sense.

 

Es tracta d’un joc competitiu, ja que els participants es dividiran en blaus (Favets) i vermells (Tremendos). Cada un d’ells portarà un element identificatiu, en què l’objectiu dels equips participants serà trobar les ubicacions exactes de les faves, a partir d’un diari amb pistes, i aconseguir-ne la màxima quantitat possible. Hi haurà quatre proves itinerants i el color que obtingui més faves serà l’equip vencedor.

 


Inscripció i participació: A través del formulari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Organitza:

 

 

Col·labora: