Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 24 de setembre de 2023 | 19:25 |

La nostra prospectora

Imatge CAE

 

Àngels Bartés

 

De professió tècnica d’obres i interiorista; l’any 2008 a causa de la crisi del “totxo”, vaig marxar de viatge a sud Amèrica durant un any i allà vaig decidir reorientar la meva professió i vaig decantar-me cap a l’àmbit social. Després d’acabar els meus estudis d’integradora social, he anat fent seminaris i cursos al voltant de la inserció social.


Allò que m’omple a la vida, entre altres coses, és viatjar i cuinar (vaig estudiar cuina a l’escola Hofmann) i m’encanta preparar sopars pels amics. Surto a caminar sempre que puc i disfruto de la natura, intento llevar-me molt d’hora per anar a gimnàs cada dia, cosa que no sempre aconsegueixo... i ballo molt millor del que canto!

 



1- Podries explicar una mica la teva trajectòria professional fins a arribar al lloc de feina de prospectora laboral?


Quan vaig estudiar integració social, em vaig adonar que, de totes les assignatures, la que més em va agradar va ser la orientació laboral, a partir d’aquí vaig fer un post grau a la universitat Pere Tarrés (Ramon Llull) d’inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social.

 


2- Què és allò que et va cridar més l’atenció per involucrar-te en aquest projecte?


Ser una iniciativa nova i haver de començar des de zero és tot un repte, treballar en equip i donar aquest servei a les empres crec que és importantíssim.


Les actuacions de prospecció? tenen dues finalitats: per una banda, la de donar a conèixer els serveis inclosos en el sistema de formació i qualificació professional al teixit productiu; i per l'altra, copsar les necessitats, demandes i reptes dels diferents sectors i nodrir així les actuacions d'orientació.

 


3- Per què les empreses del sector de l’Animació sociocultural haurien de sol·licitar aquest servei?


El mercat de treball està en constant moviment i és imprescindible estar en sintonia amb aquest moviment. La formació contínua dels treballadors fa que estiguin sempre preparats per als nous reptes que demana el sector i així poder donar sempre un servei de qualitat.


4- Creus que existeix una manca d’assessorament professional en aquest sector empresarial?


Per la meva experiència professional, crec que sí, ja que sempre que he volgut i/o he tingut la necessitat de fer una formació, he hagut de buscar-la jo mateixa. Probablement, el fet de fer una prospecció exclusivament de formació per a persones treballadores és un aspecte que moltes empreses no s’han plantejat. Malgrat tot, totes les respostes a aquesta prospecció són favorables, ja que procurem augmentar la nostra productivitat com a plantilla, donar un millor i qualificat servei i evitar que el talent ens marxi a altres empreses. A més a més, Projecta’t, és totalment subvencionat, així que, que més es pot demanar?



5- Podries posar un exemple pràctic del procés i les passes que seguirà una entitat que sol·licita el servei de prospecció?


Un cop l’entitat sol·liciti la prospecció mitjançant un petit formulari, em posaré en contacte amb el representant i proposarem una primera vista per recollir les dades sobre perfils professionals i necessitats formatives de l’empresa i una segona per a donar propostes de millora del perfil professional de la plantilla, un recull d’ofertes formatives del territori relacionada amb el sector i una explicació dels tràmits per a l’acreditació de competències.