Formaciķ i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 8 d'agost de 2020 | 07:28 |

Puigterrāfest: 35 anys del CAE

Imatge CAE

20/6/2019

 

 

Sota el nom de Puigterrafest, la festa va tenir lloc durant tota la jornada de dissabte 15 de juny al Parc de Puigterrà de Manresa.

 

El CAE va celebrar els seus 35 anys al Parc de Puigterrà. La festa, amb el nom de Puigterràfest, va tenir lloc durant tota la jornada de dissabte 15 de juny. A les 10h del matí es donava el tret de sortida de la Manresa Express, una cursa per parelles que s’inspira en el programa televisiu Peking Express, adaptada i traslladada a Manresa, que incorpora en un recorregut secret que s’ha de fer en el mínim temps possible, una sèrie de proves que combinen l’enginy, l’habilitat i la concentració. Enguany, la Manresa Express ha arribat a la seva sisena edició i la victòria final va ser per l’equip Xixos format per Daniel Parra i Marc Cuscullola.

 

Un cop acabada la cursa, tots els participants varen poder gaurdir d'una paella a la que també s'hi varen sumar els organitzadfors i voluntaris de la Manresa Express i alguns dels socis, sòcies, treballadors i treballadores de CAE i La Xarranca.

 

Ja a la tarda, hi va haver una àmplia oferta d'activitats, amb tallers, jocs de punteria, maquillatge i xanques, entre d’altres. Al vespre, es va comptar amb la col·laboració de Tradiball En dansa que varen dinamitzar un taller de danses i balls populars. Tot seguit hi va haver el moment 35 anys on el director del CAE, Nasi Muncunill, el president del CAE, Jordi Lorente i la directora de la Fundació la Xarranca, Laura Soler van fer la descoberta d’un gran mural pintat per tots els nens i nenes al llarg de la tarda on hi sortia el logotip del CAE i el número 35. La festa va acabar amb una botiffarada popular i concerts a càrrec d’Arlet, Sèlia i Entre d’Altres.


Puigterràfest va ser organitzada pel CAE i la Fundació la Xarranca amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 


El CAE: 35 anys de trajectòria en el món del LleureEl CAE va néixer l’any 1984 com a escola municipal de formació d’educadors/es en el lleure -Centre d’Animació i Esplai- de l'Ajuntament de Manresa. L’any 1987 es va fundar l’associació CAE amb la finalitat de donar continuïtat a la tasca de l’escola d’educadors/es i d’oferir altres activitats en el marc de l’educació en el lleure i la dinamització sociocultural.


Amb els anys s'havien dut a terme un bon nombre de cursos, seminaris i activitats que anaven més enllà de l'àmbit estricte de l'educació en el lleure: educació ambiental, cooperació, desenvolupament, tècnics esportius de base, gestió associativa... I ja es començava a parlar d'interculturalitat, animació de la tercera edat, voluntariat...


És per això que es va canviar el nom de Centre d'Animació i Esplai pel de CAE, formació i serveis socioculturals, amb la voluntat de fer-lo més adequat al tipus d'activitats que des del CAE es duien a terme.

Amb l’increment del volum de les activitats i serveis educatius gestionats pel CAE va fer creure convenient la creació d’una nova entitat especialitzada en el disseny i execució d’aquest tipus d’activitats. A partir de l’1 de gener de 2008, la Fundació La Xarranca assumia tots aquells serveis educatius i de lleure (menjadors escolars, extraescolars, casals, etc.) que duia a terme el CAE mantenint el mateix plantejament educatiu, metodologia i els treballadors i treballadores implicats. A partir d’aquest moment conviuen dues entitats que treballen coordinadament: el CAE associació, que ofereix formació i duu a terme programes i activitats de lleure, socioculturals, sobre el joc i amb els esplais; i la fundació La Xarranca, encarregada de la gestió de serveis.


El CAE té com a missió contribuir a articular una societat més justa, participativa, cohesionada, respectuosa i solidària a través de l’educació i la formació, de projectes i activitats de lleure, juvenils, socioculturals i de joc, de la gestió de serveis educatius i de lleure i del suport a entitats i persones.


Amb seu social a Manresa, el CAE du a terme activitats i serveis en tota la comarca del Bages i en determinades poblacions de les comarques de la Catalunya Central - Berguedà, Solsonès, Moianès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia i Osona.

 

 

 

Recull de fotografiès de #Puigterràfest