Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 19 de gener de 2019 | 11:56 |

Obertes les inscripcions a les activitats del CAE de les festes de la Llum

Imatge CAE

Torneig Carcassonne Llum 2017

Imatge CAE

Joc de ciutat de la Llum 2017

28/1/2018

 

 

El CAE ha obert el període d’inscripcions per a les dues activitats que l’entitat organitza dins del programa de les festes de la Llum: el joc de ciutat “Les Bases de Manresa”, que es farà el dissabte 17 de febrer, i la 10a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum que se celebrarà el dijous, 22 de febrer.Tal com ha fet en els darrers anys, el CAE torna a programar dues activitats dins del programa de les festes de la Llum de Manresa: el joc de ciutat “Les Bases de Manresa” i el Torneig de Carcassonne de la Llum. En els dos casos la participació és gratuïta, però es requereix fer la inscripció prèviament. A partir de l’1 de febrer ja es podran fer les inscripcions a través del web del Cae (www.cae.cat). En les dues activitats el nombre de places són limitades i es cobriran per rigorós ordre d’inscripció.

 


La primera activitat és el joc de ciutat Les Bases de Manresa, que se celebrarà la tarda del dissabte, 17 de febrer. Començarà a les 4 a la plaça Major i discorrerà per diferents indrets del barri antic de Manresa. A diferència d’edicions anteriors, aquest any el joc s’ambienta a finals del segle XIX, en plena època modernista. Un desafortunat incident amb una placa commemorativa de les Bases de Manresa pot provocar un veritable enrenou protocol·lari i polític. Es requereix l’ajut dels participants per solucionar aquest mal pas.

 


Per participar al joc cal fer-ho en equips d’entre 3 i 5 persones. La participació de menors d'edat es fa sota la responsabilitat i supervisió dels seus pares i mares i en cap cas s’admetrà la inscripció de menors de 8 anys que no vagin acompanyats d’una persona adulta.

 


La segona activitat és el torneig de Carcassonne de la Llum, que enguany arriba a la 10a edició. El torneig es farà el dijous, 22 de febrer, al Cafè del Taller (c/ Sobrerroca, 14, de Manresa) a partir de les 9 del vespre.

 


Les partides es faran utilitzant el joc bàsic del Carcassonne amb algunes de les ampliacions creades pel Club del Joc del CAE que tenen com a finalitat complementar el joc original i ambientar-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa. Enguany s’utilitzaran les expansions “La Misteriosa Llum”, “El Bisbe Galzeran” i “Els Gremis”. Aquesta darrera expansió és una novetat d’aquest any i té com a objectiu potenciar l’ambient lúdic i festiu del torneig i afavorir la rivalitat entre els quatre gremis en que s’agruparà als participants.

 


El torneig de Carcassonne de la Llum forma part dels torneigs classificatoris per al Campeonato estatal de Carcassonne que anualment se celebra entre els mesos de juny i juliol. En funció del nombre total de participants hi haurà dues o tres places reservades per als millors classificats.

 


Aquestes dues activitats es varen incorporar per primera vegada al programa d’actes de les Festes de la Llum l’any 2009, quan el CAE en va ser l’entitat administradora. Des de llavors, el Torneig de Carcassonne de la Llum s’ha celebrat ininterrompudament, mentre que el Joc de Ciutat de la Llum no es va tornar a programar fins l’any 2014. Enguany, doncs, celebrarà la seva sisena edició.

 


Per dur a terme aquestes dues activitats el CAE compta amb la col·laboració de La Disfressa, el Cafè del Taller, Devir –l’empresa editora de Carcassonne- i la Fundació la Xarranca a més a més del suport de l’Ajuntament de Manresa.

 

 

 

Informació i inscripcions Joc de Ciutat de la Llum. Les Bases de Manresa


 

Informació i inscripcions Torneig de Carcassonne de la Llum