Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 22 de març de 2019 | 22:02 |

Ja fa 29 anys de la Xancada

Imatge CAE

Imatge CAE

10/4/2018

 

 

Aquest cap de setmana farà 29 anys de la celebració de la Xancada. Va ser el dissabte, 15 d’abril de 1989, quan prop d’un miler de xanquers de totes les edats, sobretot infants i joves d’entitats i centres d’educació en el lleure (esplais, mijacs, escoltes), van prendre part en un gran joc de ciutat pels carrers del Nucli Antic de Manresa amb final a la Plaça Major.

 


De fet la Xancada ja havia començat força mesos abans, amb l’organització d'un seguit de tallers als centres d’esplai amb l’objectiu que els nois i noies poguessin construir les seves xanques i aprendre a caminar-hi.

 


La Xancada va ser el primer gran projecte de dinamització del lleure intercomarcal promogut pel CAE que tindria continuïtat amb altres projectes com Esplais per la Pau (1991-Guerra del Golf), la Bestiesa (1994 -10 anys del CAE) o la Moguda a l'Agulla (a partir de 1999), entre d'altres. En l'organització de la Xancada hi varen participar Xàldiga, el Grup de Joves de l’Ametlla de Merola i l’esplai Jeinec de Santpedor.