Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dissabte, 20 d'abril de 2019 | 18:15 |

El Tast de Jocs portarà més de 200 jocs de taula a l'Institut

Imatge CAE

8/3/2012

 

El CAE organitza aquest cap de setmana, 10 i 11 de març, la segona edició del Tast de Jocs, un festival de jocs de taula que portarà a l’Institut Lluís de Peguera més de 200 jocs de taula. Tothom qui vulgui podrà gaudir d’aquests jocs en una activitat que durarà tot el dissabte tarda i bona part de la nit i el diumenge matí.


Per segon any consecutiu, el CAE organitza el Tast de Jocs a l'Institut Lluís de Peguera. Serà el dissabte 10 de març, de 5 de la tarda a 2 de la nit, i el diumenge 11 de març, de 2/4 d'11 a 1 del matí.

Al llarg de tot el festival hi haurà una ludoteca amb més de 200 jocs de taula procedents del fons lúdic del CAE, amb un servei de préstec on tothom qui vulgui podrà demanar i agafar jocs per jugar-hi. En cas que no es coneguin els jocs o no s’hi sàpiga jugar, es podrà comptar amb el suport dels membres del Club del Joc que n’ensenyaran les regles i el seu funcionament. El Tast de Jocs pot ser un bon espai per descobrir i aprendre jocs com el Carcassonne, els Colons de Catan, l'Ubongo o el Blokus, per citar alguns dels jocs que ja es comencen a conèixer a casa nostra; o el Dominion, el Dixit o el Qwirkle per citar-ne d'altres ara per ara no tant coneguts. Tot i que els noms són complicats, alguns d'aquests jocs són ben senzills.

Aquesta ludoteca de jocs es complementarà amb un espai específic de jocs de destresa i habilitat i un espai dedicat en exclusiva al Kapla. El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen i que està basat en unes peces rectangulars de fusta. Per la proporció de les peces, el Kapla permet aconseguir unes construccions força sofisticades, el que el fa apte i interessant tant per grans com per petits.

Una de les novetats d’aquesta edició és la presencia de fins a 15 parades de jocs ubicades al Passeig de Pere III, entre Crist Rei i la Plaça de l’Institut. L’objectiu d’aquestes parades és oferir una mostra dels jocs del festival i visualitzar a l’exterior de l’institut la realització del Tast de Jocs.

A més a més, hi haurà una programació d’activitats paral•leles força interessant. El dissabte, a les 7 de la tarda, Jordi Argerich farà la presentació del joc Triarge, un trencaclosques matemàtic creat per ell, i que ofereix diferents nivells de dificultat i més de 39.000 possibilitats de solució. A 2/4 de 8 del vespre es farà el repartiment de premis als guanyadors/es del Killer 2011-2012 que, sota l’organització del Club del Joc del CAE, s’ha vingut desenvolupant des del mes de desembre de l’any passat. A les 8 del vespre es farà una partida de Cash n’Guns Live, una adaptació a mida real del joc de taula Cash n’Guns; i a 2/4 d’11 de la nit és previst que s’iniciï un torneig de King of Tokyo, un joc molt nou que recrea lluites de monstres -a l’estil Godzilla- a la ciutat de Tokio i que s’està guanyant el reconeixement generalitzat dels amants dels jocs de taula. Homoludicus, l’empresa editora d’aquest joc a l’estat espanyol col·labora amb el Tast de Jocs aportant els jocs per fer les partides i altres jocs per repartir entre els guanyadors i els participants del torneig.


El diumenge al matí serà un bon moment per a que les famílies puguin gaudir d’un espai de joc comú entre pares, mares i fills i filles.

El Tast de jocs és un festival de jocs de taula adreçat a tots els públics. L'objectiu de l'activitat és donar a conèixer l'extensa i diversa oferta de jocs de taula que existeix actualment i, al mateix, temps, promoure el joc com a una activitat i una alternativa d'oci vàlida per a qualsevol edat. El Tast de jocs aglutina l’experiència i l’esperit de dues propostes que el CAE ja havia programat en els darrers anys sobre els jocs de taula. D’una banda les 12 hores de jocs, una activitat nascuda l’any 2007 que consistia en 12 hores seguides de jocs de taula –de les 3 de la tarda a les 3 de la nit- i de la qual se n’havien fet 5 edicions a La Fadulla i al Centre Cívic Selves i Carner. Per altra banda, el Cap de Jocs, tot un cap de setmana en una casa de colònies amb els jocs com a protagonistes i del qual se n’havien fet 4 edicions.

El Tast de Jocs és una activitat gratuïta, oberta a tothom i no requereix cap inscripció prèvia. Al llarg de tota l’activitat hi haurà servei de bar a la cantina del centre.

 

Accés al programa d'actes actualitzat