Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 2 d'abril de 2020 | 21:19 |

El Programa Oportunitat Jove arriba al Bages

Imatge CAE

Imatge CAE

2/2/2016

 

Aquest any 2016 des del CAE s'inicia un nou projecte per tal de fomentar la inserció de joves al territori.

Sota el paraigua del programa Oportunitat Jove liderat per Fundesplai, el CAE posa el seu granet de sorra actuant a la comarca del Bages.

Tenint en compte que un 33,4% dels joves d'entre 16 i 29 anys es troben en situació d'atur, això vol dir que hi ha més de 205.000 joves aturats, aquest programa pretén reduir l'atur entre la població jove impulsant un procés de formació i inserció per aquells joves que no estan estudiant ni treballant.El programa es desenvoluparà al llarg de tot l'any, de febrer a desembre de 2016, i compren 3 fases diferenciades al llarg del procés:

1. Orientant i assessorant als joves per tal de definir l’itinerari més adequat per a cada participant segons les necessitats i objectius de cadascú.
2. Seguit d’un procés de formació com a monitors de lleure (amb certificat professional) i complementant aquesta etapa amb sessions grupals i individuals per millorar les habilitats dels joves per desenvolupar amb èxit la seva tasca.
3. Finalment, promoure una sortida professional (tenint en compte l’itinerari escollit) i continuar amb el seguiment i acompanyament del jove fins al final del procés.


El passat dilluns, 1 de Febrer, s’ha desenvolupat una primera sessió informativa per tal de difondre els objectius del programa i animar als joves del territori a participar-hi.


El següent pas és seleccionar els 18 joves participants per tal de començar el procés formatiu el dia 1 de març.

 


*El programa Oportunitat Jove està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil”, regulat per l’Ordre EMO/319/2015
*Els joves participants han de complir els requisits del programa de Garantia Juvenil.