Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 13 de novembre de 2018 | 19:56 |

El CAE exposa els seus aprenentages en matèria de participació i governança

Imatge CAE

29/11/2017

 

 

La Rosa Porquet, coordinadora de formació del CAE, ha participat a la jornada "Compromís amb la Governança Democràtica com a element diferencial Tercer Sector Social" que avui s’ha dut a terme a l’espai Francesca Bonnemaison i que ha estat organitzada per La Confederació.

 


La Rosa ha compartit taula amb representants de la Fundació Santa Susanna i de TEB, grup cooperatiu, entitats que, com el CAE, han participat aquest any en un Programa pilot d'acompanyament a la millora de la participació interna i gestió democràtica impulsat per la mateixa Confederació La taula ha permés exposar les experiències i aprenentatges adquirits durant aquest procés i compartir reptes de futur.

 


Des del CAE, la Rosa ha destacat tres idees clau:

 

  • L’efecte que aquest procés ha tingut en l’entitat, fent aflorar debats de fons sobre diferents aspectes relacionats amb el govern de l’entitat
  • La importància de fer el pas de promoure la participació a permetre la presa de decisions entre tots els agents de l’entitat: socis i sòcies, voluntaris i voluntàries, treballadors i treballadores, participants...
  • La necessitat de que els òrgans de govern de l’entitat donin confiança a les decisions acordades en aquests espais de governança.

 


En aquest mateix acte, La Confederació ha presentat una Guia per impulsar la Governança Democràtica a les organitzacions del Tercer Sector Social. La Confederació és l’organització empresarial que representa a les entitats no lucratives que presten serveis d’atenció a les persones a Catalunya, i de la qual el CAE i la Xarranca en formen part.


 

+ informació i accés al vídeo de resum del programa