Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 3 de juny de 2020 | 18:54 |

CAE i Xarranca posen en marxa dos projectes socials

Imatge CAE

26/10/2018

 

 

Durant el mes d’octubre el CAE i la Fundació La Xarranca han posat en marxa dos projectes socials adreçats a joves amb majors dificultats escolars i d’inclusió. Tots dos tenen el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.El primer dels dos projectes s’anomena LÚCIDS i enguany arriba a la seva tercera edició. LÚCIDS és un projecte del CAE de reforç personal i escolar adreçat a nois i noies d’entre 13 i 14 anys, amb l’objectiu de reduir les seves possibilitats de fracàs escolar.

 


El projecte LÚCIDS es concreta en la realització d’un programa d’acompanyament escolar a diversos grups d’alumnes prèviament seleccionats des de centres educatius de secundària. Una educadora duu a terme una sessió setmanal de suport educatiu als diferents grups configurats. En aquestes sessions es treballen tècniques i recursos pràctics per a que els nois i noies puguin millorar les seves capacitats organitzatives i d’estudi, es resolen dubtes escolars i se’ls ajuda en la planificació de les seves tasques i dures escolars. Tot aquest treball es realitza des d’un enfocament gamificat, on el joc, les mecàniques de joc, la superació de reptes i les recompenses tenen un paper protagonista. Aquestes sessions de suport escolar es combinen amb altres activitats lúdiques, de motivació i de treball personal en les que hi participen la totalitat dels nois i noies.

 


Durant aquest curs es fan dues actuacions diferents: la primera al Casal de Joves La Kampana amb la participació de 20 nois i noies procedents de 3 centres educatius públics de la Manresa i la segona a Sant Vicenç de Castellet, on hi participen 8 nois i noies procedents de dos centres educatius d’aquest municipi.

 


CATALITZA’T és el nom que rep el segon dels projectes i, en aquest cas, està impulsat per la Xarranca. El projecte té una doble finalitat: facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana a joves d’entre els 16 i els 20 anys i afavorir la seva inclusió a partir de la seva participació i implicació en el teixit associatiu de la ciutat.

 


CATALITZA’T consta de tres accions, que es treballen de manera transversal en tot el desenvolupament del projecte: dues sessions formatives grupals a la setmana, amb l’objectiu de desenvolupar la competència lingüística en llengua catalana a nivell de comprensió, expressió i comunicació oral; la incorporació de cada jove en una entitat de la ciutat (esportiva, cultural, etc.) segons els seus interessos i motivacions i amb l’acompanyament de la figura d’un mentor i la col•laboració dels joves com a voluntaris en diferents esdeveniments associatius de la ciutat.

 


El projecte CATALITZA’T també es fa amb la col·laboració del Casal de Joves la Kampana, que facilita l’espai per a la realització de les sessions formatives i garanteix el seguiment dels joves participants per part d’una educadora de l’equipament.

 


Els dos projectes es fan amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.