Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 22 de març de 2019 | 22:07 |

22 anys d'utilitat pública del CAE

Imatge CAE

8/3/2018

 

 

El dia 8 de març de l’any 1996, ara fa 22 anys, el CAE va obtenir el reconeixement d’entitat declarada d’utilitat pública. Tot i que ara és la Generalitat qui té competències en aquesta matèria, va ser el Ministerio de Justicia e Interior qui, després d’un procediment de tramitació que es va allargar un parell d’anys, va concedir al CAE aquesta condició. La declaració d'utilitat pública és el reconeixement administratiu que una associació està constituïda per assolir una finalitat d'interès general i que disposa d’una estructura organitzativa que li permet poder treballar per aquesta finalitat.

 


La declaració d’utilitat pública comporta una sèrie de drets i d’obligacions. D’una banda permet gaudir de majors beneficis fiscals -com ara unes majors exempcions en determinats impostos o la possibilitat que les persones o entitats que fan donacions puguin desgravar-se-les de les seves declaracions d’impostos-.

 


Pel que fa a les obligacions, les entitats declarades d’utilitat pública han de fer una extensa rendició de comptes davant del Departament de Justícia al final de cada exercici econòmic.